fbpx

Een echte Italiaanse Pasta Pesto!

Italiaans recept

Heb je een drukke dag gehad en eigenlijk niet zoveel zin meer om te koken? Dan is dit makkelijke recept voor een Pasta Pesto ideaal. Je hebt de pasta binnen een kwartiertje op tafel gezet en bovendien is het ook nog eens heel erg lekker!

De Pasta Pesto is een echte Italiaanse Klassieker en er zijn enorm veel varianten van. Wij hebben hem nu met deze ingrediënten gemaakt, maar bent vrij om zelf te kiezen welke groentes je erdoorheen doet.

Ingrediënten

  • Rode ui
  • Knoflook
  • Wortel
  • Verse Spinazie
  • Olijfolie
  • Pasta Linguine
  • Italiaanse kruiden
  • Oregano
  • Pecorino
  • Witte wijn
  • Italiaanse olijven
  • Pesto alla Genovese
  • Balsamico

Hoe maak je de Pasta Pesto?

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Zodra dit kookt voeg je een snuf zout en de pasta toe. Kook de pasta volgens de instructies die op de verpakking staan.
  2. Snij de rode ui, wortel en knoflook klein. Fruit vervolgens op laag vuur in olijfolie de rode ui, wortel en knoflook. Na het fruiten voeg je de verse spinazie toe. Blus het geheel vervolgens af met de witte wijn.
  3. Rasp in de tussentijd de pecorino fijn. Zodra de pasta klaar is haal je deze met een spatel uit de pan en voeg je vervolgens aan de groente toe. Het kookvocht van de pasta bewaren we om de saus smeuïg te maken.
  4. Voeg hierna de gemixte Italiaanse olijven, de pesto alla Genovese, de kruiden en de geraspte pecorino toe om de pasta op smaak te brengen.
  5. Maak de pasta af met nog een klein beetje olijfolie erover en een heerlijke balsamico.
  6. Klaar is je Pasta Pesto.

Buon Appetito!

Dit bericht is gepost in Pasta. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Momenti