fbpx

Voor de echte truffel liefhebbers!

Truffelmayonaise, truffel pasta saus, truffel olie en nog veel meer heerlijke recepten zijn er te vinden met truffels. Truffel wordt gezien als een echte Italiaanse delicatesse en is niet zomaar overal te vinden.

Truffels worden graag gebruikt in verschillende gerechten, vooral in de Italiaanse keuken. Graag vertellen we je meer over onze Italiaanse leverancier Tartufi Jimmy die al sinds 1980 een passie heeft voor truffelproducten. Voor de echte truffel liefhebbers hebben we een truffel verwenpakket samengesteld en vertellen we je graag meer over de heerlijke smaken van truffels!

Wat is er zo bijzonder aan truffels en waarom is het zo prijzig?

Een truffel is een paddenstoel die groeit onder de grond en wordt vaak gevonden door getrainde honden die de truffel kunnen ruiken. Doordat een truffel 40 tot 50 centimeter onder de grond groeit, is het vinden van truffels niet gemakkelijk en daarom een kostbare delicatesse.

Tartufi Jimmy

Tartufi Jimmy is een van onze leveranciers vanuit Italië die ervoor zorgt dat wij de beste en lekkerste truffelproducten geleverd krijgen, om deze vervolgens in onze pakketten te verwerken. Zoals we hierboven al vertelde, truffels worden vaak gevonden door getrainde honden. Een leuk weetje is dat de naam Tartufi Jimmy is bedacht, omdat het hondje van de eigenaren Jimmy heet. Het bedrijf is sinds 1980 al gespecialiseerd in het verkopen van truffelproducten en het produceren van hoge kwaliteit producten gebaseerd op truffels. Tartufi Jimmy verkoopt zijn truffels over heel de wereld. De truffels zijn erg rijk van smaak en zijn een uniek erfgoed voor kwaliteit en variatie. Met de Italiaanse truffel producten van Tartufi Jimmy die verwerkt zijn in onze pakketten, waaronder het Truffel Verwenpakket, maak jij een echte truffel liefhebber de gelukkigste persoon op aarde!

De verschillende truffels

Er zijn verschillende soorten truffels waarvan de zwarte en witte truffel de bekendste zijn. De zwarte truffel, ook wel de ‘Tuber Aestivum’, heeft een milde en nootachtige smaak. De zwarte truffel is vooral te vinden in de Italiaanse streken Piemonte, Marche en Umbrië.

De witte truffel, die ook wel de ‘Tuber Magnatum Pico’ wordt genoemd, heeft een sterkere smaak dan de zwarte truffel. Ook heeft de witte truffel een lichtere kleur en is te vinden in de Italiaanse plaats Piemonte en Umbrië. De witte truffel is het lekkerst wanneer deze vers is. Zodra de witte truffel is gevonden, verliest het na een paar dagen al zijn geur en smaak.

Naast deze twee bekende truffels zijn er nog veel meer soorten truffels met ieder een eigen smaak en zo heeft ook elk seizoen een eigen soort truffel. Elk soort truffel groeit dus ook binnen een bepaalde periode en zijn dus niet het gehele jaar verkrijgbaar.

Het Truffel Verwenpakket

Is er binnenkort een truffel liefhebber jarig of verdiend deze een mooi geschenk? Met ons Truffel Verwenpakket heb jij het perfecte cadeau! Dit pakket heeft 4 truffelproducten van Tartufi Jimmy en een lekkere Viverello witte trebbiano wijn. Het pakket bestaat uit witte truffel spray, witte truffelchips, witte truffel kaas crème en een truffel roomsaus.

De witte truffelchips en witte truffel kaas crème zijn lekker voor bij de borrel. Vooral op een bruschetta is de witte truffel kaas crème heerlijk! De truffel roomsaus is weer heerlijk door een pasta. De witte truffel spray is ideaal te combineren met alle typen gerechten gecombineerd met truffels.

Bestel het Truffel Verwenpakket gemakkelijk via de volgende link: https://momenticadeau.nl/product/cadeau-truffel-verwenpakket/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Momenti